fitymaszűkület

16 év

2011-09-17

T. Doktor Úr!
"16 év" jeligével irtam Önnek és nagyon szeretném megköszönni válaszát, eddig még senkitől nem kaptam ilyen gyors és megnyugtató választ, Ön volt az első, aki nem próbált lerázni és nem nevette ki aggódásomat. Én egy anyuka vagyok, aki bizalmas viszonyban van a fiával, velem osztja meg a problémáit, nem az apjával és erre büszke vagyok.

Kedves Hölgyem !
Szívesen segítettem tanácsaimmal.
A pénisz növekedése általában egyéni, genetikailag és hormonálisan meghatározott, és a különböző életszakaszokban más-és más gyorsasággal zajlik, általában 17- 20 éves kor között eléri (erektált)hosszának 98%-át.
Az alábbi - korábbi olvasói levelet ide másolva - nyugtatnám meg Önt és Fiát a péniszmérettel kapcsolatban.
13 cm-vel az átlagos tartomány határértékein belül lehet minden bizonnyal. Remélem, ezzel megnyugtathattam és hozzájárulhattam pozitív Önképének fejlődéséhez, mely a test-és lélek harmóniájának eléréséhez fontosabb, mint a pénisz mérete !

(Még egy használható argumentum: a hüvelynek valódi érző ideg rostjai csak az ez első néhány centiméteren vannak, a felső részén nincsenek.
Két tanulmány is van a szakirodalomban, mely kimutatja, hogy a nők szemében "ffi. vonzerő" nem a pénisz hosszától függ)

Tisztelettel,

Pataki Gergely dr.
www.facebook.com/plasztikaisebesz (lájk!)

Korábbi hasonló kérdés és válasz.
"Azt szeretnem megkerdezni hogy mekora egy atlagos penis hosz ,hany cm ? megerteset koszonom."

Kedves Uram !

Az alábbi linken keresztül értékes információkat gyűjthet a különböző országok átlagos "péniszhosszaival" kapcsolatban:

http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=3073

Elöljáróban csak annyit, hogy a tanulmány szerint mi magyarok igen jól "állunk". Nem sokkal vagyunk lemaradva a szudáni és ghánai férfiaktól, sőt Európában az első helyen vagyunk.
Én egyébként ezt az eredményt orvosként a genetikai diverzitásunknak (sokszínűségünknek) tudom, be mint ahogy a magyar nők (világviszonylatban is) kiemelkedő szépségét is.

Egy erektált állapotban 14 cm-es pénisz természetesen teljesen normális, és a statisztikák szerint ugyan nem üti meg a 16.51 cm-s magyar átlagot, de több európai és sok külf. ország átlaga felett van.

A pénisz hosszán kívül egyébként nagyon sok minden más is befolyásolja az örömteli együttlétet. Ilyen pszichés tényező pl. a két egyén közötti harmónia és szeretet, de ha csak anatómai tényezőket nézünk akkor erekció minősége (meddig tart ) stb. és pl. a pénisz vastagsága is.

Javaslom, hogy ennek tudatában értékelje a helyzetet, és ha még mindig bizonytalan, nézze meg korábbi kérdésére adott válaszomat is.

Minden jót !

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész

www.facebook.com/plasztikaisebesz

16 év

2011-09-11

T. Doktor Úr!
A jeligém 16 év, ez a válaszom is a kérdésére is, hogy hány éves a fiam.2 évesen már volt egy bemetszése, most szükült be neki újból,krémekre kissé javult, hátrahúzható, de gyűrűt képez.
Ön szerint tehát a körülmetélés a megoldás? Utána pedig milyen problémát okozhat ez neki, hiszen a fitymának szerepe van. Nem éri ezért majd esetleg kellemetlenség? köszönöm

Kedves Hölgyem / Uram !

Amint korábban leírtam a fitymaszűkület megoldása nem feltétlen a "körülmetélés", egyéb plasztikai megoldások is léteznek. Ezeket a műtéteket általában gyermekkorban gyermeksebészek, felnőttkorban urológusok, ritkábban plasztikai sebészek végzik. Ha urológusok circumcisiót javasolt, annak minden bizonnyal meg van a szakmai oka, tehát ő ettől várja a legjobb eredményt. A "circumcisio" milliószámra végzett műtéti beavatkozás, csekély műtéti rizikóval, számos előnnyel .
Egyik nagy előnye (volt) - főleg folyó vízzel általánossá válása előtti régebbi korokban - hogy a pénisz tisztántarthatóságának megkönnyítése.
Bizonyos kultúrákban teljesen általános eljárás a fitymaszűkülettel nem rendelkező fiúgyermekeknél is.
Szexuális ingerlékenység csökkenéssel és egyéb késői kellemetlenséggel a műtét nem jár.

Én azt gondolom, hogy fogadja el urológusa javaslatát. Egyébként van nem teljes circumcisio is, ennek során a fityma egy része megtartásra kerül. Beszélje át a műtét lényegét választott szakorvosával, hiszen Ő látta fiát.
Interneten senki nem tud mindenre kiterjedően választ adni.

Minden jót !

Pataki Gergely dr.
www.drpataki.hu

16 év

2011-09-08

T. Doktor Úr!
A fiamnak az urologus circumcisiót javasolt. A fityma hátrahúzható,de szoros gyűrűt képez,fék is kissé rövid,egyebekben negativ. kenőcsös kezelés javitott, de nem oldotta meg.Ön,ha a saját gyerekéről lenne szó - kérem igy válaszoljon - beleegyezne? Esztétikai, egyéb problémákat nem okoz ez majd neki?Nincs más mód, hogy a fityma megmaradjon? köszönettel előre is

Tisztelt Anyuka /Apuka !
Hány éves a fia ? Ha a fityma szoros gyűrűt képez és fék is kissé rövid az eleinte vizelési ill. tisztálkodási problémát, később ijfúkorban közösülésnél problémát okozhat. A steroidos vagy egyéb kenőcs sokszor nem oldja meg a problémát, csak a műtét. Ez a műtét azonban nem kizárólag "körülmetélés" (circumcisio) lehet, a fitymát plasztikázva annak egy része megtartható. Egyébként teljesen "körülmetélve"
Direkt kérdésére válaszolva: ha fiam 4 éves koráig a probléma más eljárással nem orvosolható természetesen a gyermekem érdekében a műtéti megoldást választanám.
A műtéti indikáció korfüggősége egyébként intézményenként (és orvosonként ) változó.

Minden jót kívánok !

Pataki Gergely dr.
www.drpataki.hu

z-plasztika

2011-07-31

Tisztelt Dr. Úr!

Relatív fityma szűkületem van. Hallottam a z-plasztikáról...
Szeretném megkérni Doktor Urat, hogy írja le, mi a menete, illetve,
hogyan végzik az eljárást, mivel sehol sem találok normális leírást...

Továbbá Önnek mi a véleménye az eljárásról? ( pl. esztétikailag; mennyire marad meg a heg a beavatkozás után? )

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Uram!

Javaslom, hogy választott orvosával személyesen beszélje meg az eljárás lényegét. Így a neten nem könnyű a Z-Palsztikát elmagyarázni (de megpróbálom) és megérteni sem....
A Z-plasztika elvi alapja az, hogy ha egy egyenes két végpontjából azonos szögben (általában 60 fokos) és hosszúsággal egy-egy metszést vezetünk ellenkező irányban, és az így képzett két lebenyt egymással kicserélve varrjuk be, akkor az eredeti iránya megváltozik és hossza megnő. Ezt szoros bőrgyűrűk (fitymaszűkület), vagy zsugorodott hegek mellett szintén elvégezhetjük, felodva a szűkületet, javítva a heg lefutását stb.
Sajnos rajzolni ebben a programban nem tudok.
Elképzelhetőnek tartom, hogy a Z vagy egyéb plasztikai sebészeti megoldás itt segíthet és megoldhatja az előbőr hátrahúzásakor a makkon keletkező bőrgyűrű kérdését is. És: lehet hogy - személyes vizsgálattal - kiderül, hogy egy a Z-plasztikánál egyszerűbb megoldás is gyógyír lehet problémájára.

A pontos vizsgálatot, állapotfelmérést és esetleges műtéti megoldást pénisszel is foglalkozó plasztikai sebésze vagy urológusa kezébe adja, így várható a legjobb eredmény.

Amennyiben gondolja, Budapesten mi is szívesen segítünk kivizsgálni és megoldani a problémát!

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész, sebész

Z plasztika, fityma plasztika

2011-07-07

Tisztelt Dr. Úr!

Kedves Uram!

Elképzelhetőnek tartom, hogy a fitymafék rövidsége okozza a problémát. Egy Z vagy egyéb plasztikai sebészeti megoldás itt segíthet és megoldhatja a makkon keletkező kis bőrgyűrű kérdését is.

A pontos vizsgálatot, állapotfelmérést és esetleges műtéti megoldást pénisszel is foglalkozó plasztikai sebésze vagy urológusa kezébe adja, így várható a legjobb eredmény.

A lézeres beavatkozást a fitymán (nem felületes bőrelváltozások kezelésére) nem tartom jó ötletnek, mert véleményem szerint jóval több "sejtsort" roncsol, mint a szike.

Intézetünkben is szívesen segítünk kivizsgálni és megoldani a problémát!

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész, sebész